Разбирателството води до успех!
Работа в България 1
Съдържание

Работа в България? Защо?

Представете си, че прекарвате 8 часа на ден в офиса, 5 дни в седмицата. Най-вероятно прекарвате повече време с колегите си, отколкото с някои от членовете на вашето семейство. Мисленето за това ще ви помогне да осъзнаете и разберете защо работното място и околната среда са толкова важни за вас. Ще разберете защо извънработните дейности и животът извън офиса трябва да са важни за всеки човек.

Смяната на работното място е голяма стъпка в живота и не е лесен избор. Въпреки това рисковете са част от живота. Без риск няма успех. Ако искате модерна работна среда с нарастващи възможности, добро заплащане и много възможности за личностно развитие и извънработни дейности – елате да работите в България.

Защо трябва да идвам да работя в България?

По-долу можете да намерите някои положителни аспекти, които могат да наклонят везните и да ви помогнат да вземете решение.

Плоски данъчни ставки

В България има плоски данъци. Плоската данъчна система означава, че личните и корпоративните данъчни ставки са 10%. Ако печелите повече с времето или имате бизнес, няма да плащате повече % от данъците.

Услуги

Получавате модерни услуги. Един пример е скоростта и достъпността на интернет, които са едни от най-добрите в Европа.

Столицата София е зелена и практична

Можете да стигнете до Витоша с Метро и Автобус. Освен това в София има много паркове и зони, подходящи за разходка. Столицата на България е свързана с Черноморието чрез сравнително добра магистрала.

Нощен живот

Българите са сърдечни хора, които обичат да се наслаждават на свободното си време, да купонясват и да участват в различни и интересни дейности – което много добре описва и народа на Северна Македония. Театри, кина, ресторанти, нощни клубове, барове и дискотеки. Всичко е налично и непрекъснато се подобрява.

Българска кухня

Българската кухня е подобна на северномакедонската. Няма да се почувствате изгубени, когато става въпрос за храна и вероятно ще се изненадате колко близо са България и Северна Македония, когато става въпрос за качествена кухня и напитки.

Разбиране на хората и вписване

Не е тайна, че българският и северномакедонският език са много сходни. Ще имате малки проблеми с разбирането на хората от първия ден. Българите гледат на хората, живеещи в Северна Македония, като на най-близките си хора. Най-вероятно лесно ще намерите приятели и ще станете част от съвременното българско общество и част от Европа. След известно време може да разберете, че участвате в повече социални дейности дори от местните.

Заплати, плащания и пари

Заплатите в IT секторът, лекарите, инженерите и други професии са по-високи в сравнение с други балкански страни. Освен това те растат стабилно всяка година. Българският пазар на труда има нужда от свежи работници, които искат да се развиват, учат и растат.

Как да си намерим работа и да започнем работа в България

За да започнете работа в България, ще ви трябва разрешение за работа – ще разгледаме това в отделна статия. Получаването на такова разрешение за работа е възможно, когато фирма в България иска да заемете позиция и ви помага в процеса на получаване на този документ. Може да кажете: „Добре… и как мога да знам какви отворени позиции има на пазара? “. В интернет има много „пазари“ за работа. Можете също така да следите началните страници на водещите компании и да кандидатствате директно в тях – това също ще разгледаме в допълнителни статии от същата категория „Работа в България“.

Като за начало можете да използвате следните уебсайтове, за да проверите какви свободни позиции има в момента в София, но не само. Използвайте филтрите, за да проверите и Пловдив, Бургас, Варна или други красиви градове в България.

Що се отнася до ИТ, определено трябва да проверите www.dev.bg. Този уебсайт е съсредоточен главно върху ИТ. Ще се изненадате колко голямо е търсенето на пазара в момента и колко работа има в България за развитието на ИТ сектора.

Светът не е само ИТ, затова в „Работа в България” предоставяме много други възможности. На www.zaplata.bg , www.jobs.bg или www.rabota.bg можете да намерите всички видове работни места и да получите достатъчно информация за изискванията, начина на кандидатстване и местоположението.

Работете в България, работете за себе си!

Етикети