Северна Македонија

Северна Македонија

Историја, личности и иднина
Македонската историја
Хронологија на македонизмот и неговата „преродба“
Настани потврдени од неколку независни извори кои го објаснуваат потеклото на идентитетот, јазикот и целта на Северна Македонија.
Бугарите и Македонците
Бугарите и Македонците
Што ги поврзува Бугарите и Македонците? Што ги прави толку блиски?

Република Северна Македонија

Несомнено, општествата во Северна Македонија и Бугарија се толку блиски и во исто време како да се светлосни години разлика. Сепак, ние веруваме дека нашата иднина е поврзана. По време на одвојување и емоции доаѓа време на зближување и рационалност. Нашата цел е да обезбедиме разбирање и можност, а не да ги затвораме вратите или да ги ограничиме луѓето. Затоа, преку нашиот веб простор, имаме за цел да ги информираме луѓето, како тие можат да работат заедно и да се разбираат подобро. Позитивната комуникација и дијалог е клучот за нашата заедничка иднина и просперитет.

 

Единството е сила!

работа во Бугарија
MentorMate MentorMate ја создаде својата прва мобилна апликација во 2001 година, дури и пред појавата на iPhone. Првата канцеларија на компанијата се отвора во Минеаполис, САД, а наскоро потоа Бугарија станува нејзино технолошко јадро. Од самиот почеток, американската компанија започна партнерство со група бугарски програмери, насочена кон Бугарија, поради фактот што земјата има многу искусни софтверски специјалисти. Не долго потоа, MentorMate растеше и стекна популарност, отворајќи пет канцеларии низ целата
Jobs in Bulgaria
Wollow Software Development   Веб-страница: wollow-soft.com Индустрија: ИТ – Основната дејност на компанијата е прилагоден развој на специјализиран софтвер за корпоративни клиенти и понуда на сопствени софтверски производи и решенија. Вработени: 12 Локација: Варна, Бугарија Година на основање: 2010 година Работа од дома: Не.   Wollow е софтверска компанија со седиште во Варна и профилирана во специјализиран развој на софтвер, градење и имплементација на API и имплементација, интеграција и поддршка
работа во Бугарија
DONATIX Веб-страница: www.donatix.net Индустрија: ИТ – Нуди услуга за развој на веб и мобилни апликации за корпоративни клиенти. Вработени: 25 Локација: Софија и Пловдив, Бугарија Година на основање: 2015 година Работа од дома: Можноста за работа од дома е достапна.   DONATIX е специјализирана компанија за развој и аутсорсинг на ИТ софтвер. Компанијата е докажан технолошки партнер за клиенти од почетни компании, како и за големи корпорации. Активноста на компанијата
македонската идентичност
Историјата на Северна Македонија и идентитетот на луѓето кои моментално живеат во Северна Македонија се комплексни теми на дискусија. Разбирањето на историјата на Балканот овозможува разбирање на тие теми. Годината е 680 н.е. местото — територијата на денешна Северна Македонија. Еден бугарски владетел заедно со своите 400 илјади Бугари Куберова ја основал Бугарија. Населението на државата по етнички состав е исто со она на неговиот брат — Аспарух Дунавска Бугарија,