Разбирањето води до успех!
работа во Бугарија
содржината

MentorMate

MentorMate ја создаде својата прва мобилна апликација во 2001 година, дури и пред појавата на iPhone. Првата канцеларија на компанијата се отвора во Минеаполис, САД, а наскоро потоа Бугарија станува нејзино технолошко јадро.

Од самиот почеток, американската компанија започна партнерство со група бугарски програмери, насочена кон Бугарија, поради фактот што земјата има многу искусни софтверски специјалисти. Не долго потоа, MentorMate растеше и стекна популарност, отворајќи пет канцеларии низ целата земја (Софија, Русе, Велико Трново, Варна, Пловдив).

Во последните две години, MentorMate доживеа забележителен раст како во Бугарија и САД, така и на светскиот пазар. Компанијата отвора два нови тима – DXP и Data Center of Excellence, комплетирајќи го своето сеопфатно портфолио на софтверски услуги со кои има за цел да ги задоволи потребите на своите клиенти.

Технологии

Тимот на компанијата е дистрибуиран во 12 ординации; .NET, Java, LAMP & Front-end, Cloud и DevOps, Mobile (Android и iOS), Обезбедување на квалитет, Продолжение инженеринг, деловна анализа, управување со проекти, податоци и аналитика, дизајн и DXP. Проектите на кои работат специјалистите на MentorMate се во многу и различни области (од добро финансирани стартапи преку средни компании до мултинационални претпријатија мастодони) – здравство, спорт, начин на живот, образование, индустрија, финансии, земјоделство и други.

Повеќе од 20 години по основањето на компанијата, за MentorMate, основана и водена од софтверски инженери, останува важно истото: членовите на тимот да можат да се развиваат секојдневно, во креативна средина без прекумерна бирократија, да работат на предизвикувачки и значајни проекти и да имаат можности за надградба на професионалните вештини и изглед. Во многу поголем обем, се разбира: проектите што ги заврши тимот на компанијата веќе брои 1.500, а преку 1.000 софтверски специјалисти во Бугарија и во целиот свет работат во тандем дневно.

Растењето на глобалниот отпечаток е еден од главните приоритети на MentorMate, заедно со позиционирањето на компанијата како една од најдобрите организации кои нудат специјализиран развој на софтвер и дигитална трансформација на сите нивоа.
MentorMate ги охрабрува македонските граѓани да станат дел од глобалниот тим на компанијата, нудејќи целосно далечински модел на работа базиран на изведувачи, административна помош и отворена комуникација.

Понуди за работа

Можностите за кариера се многу и разновидни во софтверските области – од развој и тестирање, анализа и оптимизација на податоци, до дизајн и архитектура на софтверски решенија кои го подобруваат животот на милиони луѓе ширум светот. Компанијата е насочена кон луѓето со своите можности и програми за професионален развој, флексибилен модел на работа и култура базирана на автентичност, взаемна помош и почит. За да аплицирате за моментално активните позиции, следете ја врската: MentorMate

Тагови