Разбирањето води до успех!
Jobs in Bulgaria
содржината

Wollow

Software Development

 

Веб-страница: wollow-soft.com

Индустрија: ИТ – Основната дејност на компанијата е прилагоден развој на специјализиран софтвер за корпоративни клиенти и понуда на сопствени софтверски производи и решенија.

Вработени: 12

Локација: Варна, Бугарија

Година на основање: 2010 година

Работа од дома: Не.

 

Wollow е софтверска компанија со седиште во Варна и профилирана во специјализиран развој на софтвер, градење и имплементација на API и имплементација, интеграција и поддршка на софтверски проекти.

Имаме долгогодишно искуство во градење и одржување на специјализирани софтверски решенија, микросервиси и веб-апликации за големи приватни компании во Бугарија, како и за клиенти во Северна Америка, Европа и Австралија. Нашите силни страни се квалификуван и искусен тим со повеќе од 12 години искуство, квалитетни услуги, современа технологија и почитување на технолошките процеси и рокови. Нашата компанија е вклучена и во аутсорсинг и во внатрешен развој на софтверски проекти и решенија. Специјално за клиент од Република Северна Македонија развивме веб софтвер за заложување, кој компанијата го користи речиси 3 години.

Wollow е член на ICT Cluster – Varna повеќе од 7 години и клучен двигател во градењето на брендирањето на оваа структура.

 

Мисија

 

Мисијата на компанијата е ориентирана кон поставување амбициозни цели и нивно исполнување – за нивните клиенти, акционери и вработени. Развивањето на веб-апликации е сложен процес, така што внатрешната комуникација е исклучително важна. Wollow има тим каде што се цени придонесот на секој вработен, континуиран развој на професионално ниво и пријатна работна средина. Нудиме и индивидуални програми за практикантска работа за избрани таленти, следејќи ги воспоставените и докажани практики во компанијата повеќе од 10 години.

 

Животот и културата

 

Во Wollow, се гордееме со тимската кохезија и другарството, а тоа се нашите основни вредности покрај нашето високо ниво на услуга и поддршка. Други карактеристики што ја разликуваат компанијата со сопствен идентитет и пријатна работна атмосфера се:

– Канцеларијата на компанијата е исто така многу атрактивен Coworking Space, што овозможува да се комуницира со други колеги,

– има повеќе од фер однос од раководството кон вработените,

– морето е на само 10 минути од канцеларија

– можност за развој на сопствени софтверски проекти.

 

Работа

 

Во моментов, технологиите што ги користиме за развој на нашите производи и дигитални услуги се главно Ruby on Rails, Asp.Net, JavaScript (Vue.JS, ReactJS), Kotlin и Swift.

За тимот бараме млади, сериозни и мотивирани луѓе кои се подготвени да се изградат како професионалци и да се интегрираат во добро структуриран тим.

Отворените позиции може да се најдат на стандардните работни места во Бугарија, како и на нивната почетна страница: работни места во Бугарија.

Тагови